image/svg+xml
image/svg+xml

Sıkça Sorulan Sorular

1 - Fizyoterapi programının amacı nedir?
  • Sağlık kuruluşlarında, fizik tedavi ünitelerinde ve özel sektörde fizik tedavi işlemlerinin yürütülmesinde gerekli olan bilgi ve beceriyle donanmış sağlık personeli yetiştirmektir.
2 - Fizyoterapi programından mezun olunduktan sonra kazanılan unvan nedir?
  • Fizyoterapi Teknikeri: Fizyoterapi hizmeti verilen tüm kuruluşlarda FTR uzman hekimi ve fizyoterapist denetiminde çalışarak güvenli, etkili ve kaliteli sağlık hizmeti verilmesine yardım eden ara kademe sağlık personelidir.
3 - Fizyoterapi programını kimler tercih etmelidir?
  • Fizyoterapi programı sağlıkla birebir ilgili olduğu için insan ilişkileri bu programda çok önemli bir yer tutmaktadır. İletişim ve insan ilişkileri kuvvetli, empati kurabilen, güler yüzlü, problem çözmeye odaklı, yeniliklere açık, titiz, sorumluluk bilinciyle hareket edebilen, ekip çalışmasına yatkın ve sağduyulu adayların tercih edebileceği bir alandır. .
4 - Fizyoterapi programının kabul şartları nedir? Hangi puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir?
  • Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen ilgili mevzuat doğrultusunda, Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS), Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türüne göre, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından programa öğrenci kabulü sağlanmaktadır. Detaylı bilgi için ÖSYM sayfasında yer alan kılavuzu inceleyiniz.
5 -Fizyoterapi programına kabul için özel koşul var mı?
  • Fizyoterapi programında özel koşul aranmamaktadır. Adayların Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türüne göre gerekli barajı geçmeleri gerekmektedir.
6 - Fizyoterapi programını okuyan öğrencilerin yıl içi uygulamaları nerede yapılmaktadır?
  • Bartın Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi
7 - Fizyoterapi programında okutulan dersler nelerdir?
  • Fizyoterapi programında 2 yıllık eğitim boyunca öğrencilere; Anatomi, Fizyoloji, gibi temel teorik eğitimlerin yanında Fizyoterapi Yöntemleri, Kinezyoloji, Hidroterapi-Balneoterapi, Masaj Teknikleri ve Uygulama, Ortopedik Hastalıklarda Fizyoterapi, Nörolojik Hastalıklarda Fizyoterapi, Romatizmal Hastalıklarda Fizyoterapi ve Fizyoterapide Ortez-Protez gibi mesleğe yönelik dersler de verilmektedir.
8 - Fizyoterapi programında çift anadal yapılarak mezun olunabilir mi?
  • Üniversitemizden çift anadal programı koşullarını sağlayarak başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurulan programlara kabul olunması ve programların başarı ile tamamlanması durumunda iki diplomaya sahip olunarak mezun olunmaktadır.
9 - Fizyoterapi programından mezuniyet şartları nedir?
  • Fizyoterapi programından mezun olabilmesi için, Genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olması, Eğitim-öğretim programında yer alan tüm zorunlu dersleri başarması, Programda öngörülen diğer tüm çalışmaları başarması, Toplam 120 AKTS kredilik iş yükünü tamamlaması, İlgili Yönetim Kurulunca Mezuniyetine karar verilmiş olması gerekir. Aynı zamanda zorunlu stajın belirtilen sürede ve özellikte tamamlanması gerekmektedir.
10 - Fizyoterapi programından mezun olan kişiler nerede çalışabilir?
  • Öncelikli olarak Fizik Tedavi Rehabilitasyon klinikleri olmak üzere, üniversite ve devlet hastaneleri, özel hastaneler, sağlık merkezleri, özel dal merkezleri, kaplıca- kür merkezleri ve SPA/termal merkezlerinde çalışırlar.
11 - Fizyoterapi programından mezun olunduktan sonra DGS ile geçiş yapılan bölümler nelerdir?
  • Öğrenciler DGS ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Lisans alan kodu:8344 ), Hemşirelik (Lisans alan kodu:3204), Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri (Lisans alan kodu: 3205) Lisans Programlarına geçiş hakkına sahiptirler.